szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Cikksorozatunk második részében négy olyan alkalmazást mutatunk be, amelyet minden nyelvtanulónak érdemes kipróbálni.

Ezeket az alkalmazásokat használhatjátok függetlenül attól, hogy korábban tanultátok-e az adott nyelvet. Jó ötlet lehet letölteni őket, például azért, hogy a következő nyaraláson ne legyetek gondban, tudjatok beszélgetni egy külföldi ismerősötökkel.

Ezeket az alkalmazásokat használhatjátok szavak és kifejezések megtanulására akár spanyol, angol, francia, olasz, német, ír, holland, orosz, kínai és sok más nyelven - írja a LifeWire, amely összeállított egy listát a legjobb nyelvtanulós appokról.

4. AccellaStudy

Az AccellaStudy egy újabb mobilalkalmazás, amely rendkívül egyszerűen használható és támogatja az offline tanulást is.

Ez az alkalmazás különböző tanulási módszereket foglal magába, mint például memóriakártyák, kvízek, ismétlésen alapuló feladatok és sok más játékos dolog. Lehetővé teszi, hogy a saját tudásotokat bővíthessétek, ezért eldönthetitek, hogy milyen feladatokra  koncentráltok.

Milyen nyelveken tanulhattok?

Angol, spanyol, francia, német, olasz, holland, görög, héber, arab japán, kínai (mandarin), koreai, lengyel, portugál (brazil), román, orosz, ukrán vagy akár török szavakat is tanulhattok.

5. 24/7 Tutor Apps

Az egész nap elérhető tanulás lehetősége azoknak kedvez, akik szeretnek akár utazás vagy lefekvés előtt egy kicsit tanulni vagy ismételni, hiszen ezzel az alkalmazással bármikor belekezdhettek a különböző leckékbe.

Függetlenül attól, hogy melyik alkalmazást használjátok (a közvetítő nyelv az alapbeállítás, a többi nyelvet külön kell letöltenetek hozzá, de szerencsére ezek is ingyenesek), vannak olyan gombok, amelyek olyan témakörökhöz vezetnek, mint például ruházat, szórakozás, szín, oktatás, család, élelmiszer, egészség, köszönések, test, irány, időjárás, munka és még sok más.

Milyen nyelveket tanulhattok?

Tanulhattok például spanyol, francia, német vagy olasz nyelven.

©

6. Rosetta Stone

A Rosetta Stone egy komoly nyelvoktató oldal, de ingyenes alkalmazást is kínálnak, amellyel kifejezetten az utazóknak segítenek az alapvető fogalmak és kifejezések bemutatásával.

Az alkalmazásban több tucat képet csatolnak a mondatokhoz, így könnyebb a memorizálás, a kiejtés gyakorlása miatt az adott kifejezéseket hallás után meg kell ismételni.

Milyen nyelven tanulhattok?

Spanyol (latin-amerikai és európai), angol (amerikai és brit), francia, japán, olasz, német, kínai, portugál, orosz, arab, koreai, holland, görög, héber, hindi, ír, lengyel, svéd, török, valamint vietnami fogalmakat és kifejezéseket is tanulhattok ezzel az appal.

7. Google Translate

Ez egy igazi klasszikus. Mindenki ismeri, valószínűleg ez az első fordító, amely eszetekbe jut, ha egy idegen nyelvű szöveget kaptok. Az alkalmazás több mint száz nyelven "tud", ingyenes, és gyakorlatilag minden típusú eszközzel kompatibilis. A kedvenc funkciónk: ha utazás közben olyan táblát találtok, amelyet nem tudtok értelmezni, csak le kell fotóznotok, az alkalmazás pedig azonnal fordít.

Ellentétben a legtöbb eddig felsorolt nyelvtanuló alkalmazással, a Google Fordító egyszerűen azt mutatja meg, hogyan írhattok helyesen és mondhattok el bármit, ami eszetekbe jut egy idegen nyelven.

Milyen nyelveket tanulhattok?

Japán, holland, dán, görög, bolgár, svahili, svéd, ukrán, vietnami, walesi, kínai, francia, magyar, koreai, cseh, angol, perzsa, latin, bosnyák és több tucat egyéb nyelven.

Ha kíváncsiak vagytok cikksorozatunk első részére, itt elolvashatjátok.

Így tanulhattok idegen nyelveket teljesen ingyen: a három legjobb ingyenes app 2019-re

Cikksorozatunk első részében három olyan alkalmazást mutatunk be, amelyet minden nyelvtanulónak érdemes kipróbálni.