szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Cikksorozatunk első részében három olyan alkalmazást mutatunk be, amelyet minden nyelvtanulónak érdemes kipróbálni.

Ezeket az alkalmazásokat használhatjátok függetlenül attól, hogy korábban tanultátok-e az adott nyelvet. Jó ötlet lehet letölteni őket, például azért, hogy a következő nyaraláson ne legyetek gondban, tudjatok beszélgetni egy külföldi ismerősötökkel vagy nekifognátok egy új nyelv elsajáításához.

Ezeket az alkalmazásokat használhatjátok szavak és kifejezések megtanulására akár spanyol, angol, francia, olasz, német, ír, holland, orosz, kínai és sok más nyelven - írja a LifeWire, amely összeállított egy listát a legjobb nyelvtanulós appokról.

1. Duolingo

A Duolingóról már nagyon sokat írtunk mi is, nem véletlenül. Csak meg kell nyitni az alkalmazást, kiválasztani, hogy milyen nyelven szeretnétek tanulni, és már kezdhetitek is a kurzust.

©

A Duolingo a szöveges feladatok, a képek és a hang os anyagok használatával segít elsajátítani egy új nyelvet. Minden szekció, amit befejeztek, nehezebb feladatokra irányít, a már tanult szókincsre és mondatszerkezetekre építve. Egyszerre több fejezetet is elkezdhettek, ha már ismeritek az adott a nyelvet.

Milyen nyelveket tanulhattok?

Spanyol, francia, német, kínai, angol, japán, koreai, olasz, portugál, holland, ír, dán, svéd, török, eszperantó, norvég, ukrán, hawaii, orosz, lengyel, hindi, walesi, héber, vietnami, magyar, Görög, svájci, svéd, román, indonéz, cseh, navahó és még klingon nyelven is találtok kurzusokat.

2. Memrise

©

Ez az alkalmazás sem ismeretlen már, hiszen erről is sokat írtunk. A Memrise egy másik ingyenes nyelvtanítási app, amely igen könnyen kezelhető. Ez az alkalmazás főleg arra fekteti a hangsúlyt, hogy az adott nyelvet ösztönösen használhassátok. Ezért a szavakat a saját anyanyelvetekből származó hasonló hangzású szavakkal együtt tanulhatjátok meg, illetve többször képet is láthattok a jelentésükről azért, hogy könnyebben memorizálhassátok.

Milyen nyelveket tanulhattok?

Angol, francia, spanyol, holland, portugál, norvég, dán, japán, koreai, izlandi, szlovén, arab, török, német, svéd, lengyel, olasz, kínai, orosz és mongol nyelven is tanulhattok.

3. Busuu

Jó választás lehet, hogy a nyaralásra készültök. A Busuu könnyen és rugalmasan használható. Csak válasszatok egy nyelvet, és döntsétek el, hogy melyik kurzust szeretnétek elkezdeni - kezdő, közép, haladó, közül választhattok, de van olyan opció is, amelya külföldi utazásra készülőknek ideális.

A busuu legjobb tulajdonsága, hogy olyan szavakat és kifejezéseket tanulhattok vele, amelyek már a kezdőknek is nagyon hasznosak. Ez az alkalmazás főleg a szókincseteket fejleszti, új szavakat és kifejezéseket tanulhattok vele.

Milyen nyelveket tanulhattok?

Német, spanyol, portugál, francia, angol, olasz, orosz, lengyel, török, japán, kínai és akár lengyel képzéseket is elkezdhettek.

Több tízezer forintot spórolhattok, ha visszaigénylitek a nyelvvizsga díját

Legfeljebb mekkora összeget kaphattok vissza, ha sikeres nyelvvizsgát tesztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.