szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Van érintetlen vagy jó állapotú tolltartótok, iskolatáskátok, amit valószínűleg már sosem fogtok használni? Esetleg megmaradt néhány üres füzetetek az előző tanévről, de szeptembertől már nem fogjátok koptatni az iskolapadot? Ne dobjátok ki őket, inkább adjátok azoknak, akiknek szükségük van rájuk. Mutatjuk, hol van erre lehetőségetek.

#CsodaTáska

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a CsodaCsoport Alapítvány #CsodaTáska névvel indít országos iskolatáska és tanszergyűjtést. Az írószerekkel és füzetekkel megtöltött iskolatáskákat 85 gyűjtőponton várják egészen augusztus 25-ig.

Radírozzuk ki a különbségeket!

Ötszáz rászoruló tanuló tanévkezdését segíthetitek, ha a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) legújabb adománygyűjtéséhez csatlakoztok. Az MRSZ elsősorban táskát, füzetet, ollót, ragasztót, könyv- és füzetborítót, festéket, temperát, tolltartót, színes ceruzát, tollat, ceruzát, radírt, körzőt, vonalzót gyűjt. Az új, vagy esetleg használt, de jó állapotú tanszereket a Szeretetszolgálat központi irodáiban tudjátok leadni július 15. és augusztus 31. között.

Varázstáska

Kecskeméten is elindult egy jótékonysági tanszergyűjtő akció. A füzeteket, tollakat, festékeket, tornazsákokat, uzsonnásdobozokat és egyéb eszközöket hat áruházban - az Alföldben, az Auchan-ban, a Metro-ban, a két Tesco-ban és a Malom Központban - várják, ahol nagy zárt gyűjtőládákba tudjátok belehelyezni az adományaitokat.

Egyéb helyi kezdeményezések

Egyre több megyében és városban szerveznek civil tanszergyűjtő akciókat - például Békés Megyében, vagy éppen Debrecenben -, úgyhogy, ha szeretnétek jótékonykodni, akkor érdemes utánanéznetek, hogy a környéketeken milyen lehetőségek vannak.

A cél a hagyományos tanévkezdés szeptember 1-től

Gulyás Gergely a mai kormányinfón beszélt a tervekről.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!