szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Arra figyelmeztették az angliai iskolákat, hogy az idén legyenek enyhébbek a számonkérések, azért, hogy minden tanuló teljesíteni tudja az záróvizsgákat.

Még ha a tanulók nem is tudnak most leérettségizni, az Ofqual (The Office of Qualifications and Examinations Regulation) nagyobb rugalmasságot kért az iskoláktól - írja a BBC.

A májusban és júniusban tartandó érettségi, szintfelmérő vizsgákat (GCSE és A-level), illetve az általános iskolai vizsgákat is törölték, és a vizsgabizottságok póteredményeket fognak kiadni a brit iskolákban. Ettől azt várják a döntéshozók, hogy így kevesebb terhet kell majd az iskoláknak cipelni.

Ha a diákok nem olyan eredményeket kapnak, mint amit vártak, akkor ősszel írásbeli vizsgákon javíthatnak majd a jegyeken. Az Ofqual levelében azt kéri az iskoláktól, hogy vegyék fontolóra az osztályozás más módszereit, vegyék figyelembe az ismert tanulók képességeit, meglévő tudását. Beleszámíthat az osztályzatba a tanárok megfigyelése, az előző vizsgák eredménye, az előző iskolai évek teljesítménye is.

Arra is figyelmeztetik a tanárokat, hogy a hivatalos eredmények megjelenése előtt nem mondhatják el a diákoknak és a szülőknek sem az osztályzatokat. Az Ofqual múlt héten bejelentette, hogy sokkal kevésbé lesz szigorú az osztályozás, többen fognak jobb osztályzatot kapni. Sokan féltek attól, hogy elfogult döntések születnek majd, de az Ofqual szerint erre nem sok esély van, hiszen a friss eredményeket összevetik majd a korábbi évek eredményeivel is, ami árulkodó lehet.

Több, mint ezren szeretnétek iskolaőrök lenni

Vannak intézmények, melyek mégsem szeretnétek élni a lehetőséggel, de új intézmények is kérték az iskolaőrséget szeptembertől.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!