szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az angol tanárok úgy gondolják, hogy az iskolák szeptember előtt valószínűleg nem nyitnak ki újra, ezért döntöttek.

Mivel nem tudni, meddig maradnak zárva az iskolák Angliában, Walesben és Skóciában eltörölték a nyári vizsgákat. A májusban és júniusban tartandó érettségi, szintfelmérő vizsgákat (GCSE és A-level), illetve az általános iskolai vizsgálat is törölték - írja a BBC.

Az oktatásai kormányzat is megerősítette, hogy nem lesz értékelés. Arra nézve még nincs megállapodás, ez milyen lesz majd ki a gyakorlatban, erről péntekre ígértek bővebb tájékoztatást. Az alternatív megoldások közül szóba jöhet a korábbi teljesítmények, jegyek véglegesítését, a tanári értákelést vagy egyéb teljesítmények figyelembevétele is.

Az már most valószínűsíthető, hogy a vizsgabizottságok és az egyes területek megállapodnak majd egy egységes rendszerben az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében.

Sok szülő számára az iskolabezárások óriási problémákat jelentenek a briteknél is. Az igazgatók elmondták a BBC-nek, hogy a közösségi média és olyan oldalak, mint a Google Classroom és a Maths Watch segítségével tervezik a folytatást.  

Mi lesz az érettségivel? Szakértők szerint május 4-én biztosan nem kezdődik el

Az Index által megkérdezett szakemberek arra számítanak, hogy május elején nem fogják megtartani az érettségiket. Ha minden jól megy, akár egy hónapot is csúszhat a vizsga, de addig is több kérdést kell tisztázni.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.