szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ahogy már megszokhattuk, Jocó bácsi mindig reagál az oktatással kapcsolatos hírekre, most sem nem ment el szó nélkül amellett, hogy mi lenne, ha 9 órakor kezdődne az iskola.

Tegnap írtunk arról, hogy csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként. Erre Jocó bácsi is reagált.

A népszerű töritanár szerint más-más okból, de se a kisebb, se a nagyobb diákok nem járnának jól a főváros tervével – írja a Szeretlek Magyarország.

A kérdés nagyon összetett, külön kellene választani életkorilag, de egyik korcsoport számára sem lenne előnye.

– mondta el Balatoni József.

Szerinte problémát jelent például az alsósok esetében, hogy a szülőknek be kell érniük a munkahelyükre. Így mindenképp ügyeletet kellene biztosítani a jelenlegi rend szerint, igazi előnye pedig csak azok számára lenne a változtatásnak, akik később kezdik a munkát, vagy nem dolgoznak. Úgy gondolja, hogy a gimiseknek csábító lehet a változás, hiszen tovább aludhatnak, viszont náluk a már most is hatalmas óraterhelés jelenti a problémát. A középiskolás tanulók így egy órás csúsztatás esetén 4-5 körül végeznének és már így is 3-4 ig bent vannak az iskolában.

Jocó bácsi szerint a tervnek csak akkor van értelme és csak akkor lehet hasznos, ha az óraterheket is csökkentik, ami viszont nem reális. Úgy látja, hogy az új Nemzeti Alaptantervben sincs szó ilyesmiről, vagy legalábbis csak minimális mértékben. Alapvetően jó ötletnek tartaná, de szerinte a gyakorlatban semmilyen feltétel nem adott hozzá.

Mi kell ahhoz, hogy szeptembertől biztonságosan működhessenek az iskolák?

Angliában ugyan a szigorú szabályok mellett, de fontosnak tartják, hogy szeptembertől újra kinyissanak az iskolák a diákok felzárkóztatása és a családok élete miatt is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!