szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Angliában ugyan a szigorú szabályok mellett, de fontosnak tartják, hogy szeptembertől újra kinyissanak az iskolák a diákok felzárkóztatása és a családok élete miatt is.

Az angol iskolák 2020/2021-es tanévének pontos terveiről ezen a héten dönt majd az országgyűlés, miután az oktatási államtitkár ismerteti a megszületett útmutatót – ezt zömében iskolaigazgatók dolgozták ki, tudta meg a HuffPost UK.

Bizonyos esetekben érdemes lesz kisebb csoportokban tanítani a diákokat, de az alapvető elv az évfolyamok szerinti elkülönítés lesz. Az útmutató szerint nem lesz szükség az általános iskolások elkülönítésére, a középiskolások esetében azonban javasolják az 1 méteres távolság betartását. A tanárok és a diákok között pedig még fokozottabb, 2 méteres távolságot tartanak megfelelőnek.

Külön kiemelik, ha a folyamatos tesztelés során egy tanuló eredménye pozitív lesz, az egész osztályt vagy évfolyamot haza kell küldeni. Erre az esetre kell, hogy legyenek kidolgozott készenléti tervek is – főként abban az esetben, ha újra vissza kellene térni a távoktatáshoz.

Írnak arról is, hogy ne kelljen eltakarniuk az arcukat sem a diákoknak, sem a tanulóknak az oktatás során, ugyanis ez zavarná a tanulást, tanítást. Hozzáteszik, hogy gyakori kézmosás mellett egy-egy tanteremben megegyező irányba néző padokban – tehát semmiképp sem kör alakú asztaloknál – ülnének a diákok.

Az előző hónapok lemaradása miatt nagy hangsúlyt fognak fektetni a diákok felzárkóztatására is, külön kiemelve az angolt és a matekot. Éppen ezért, hacsak nincs jó okuk a családoknak a tanulók távollétére, végső esetben 120 fontot (közel 50 ezer forintot) is kifizettethetnek velük, ha nem mennek iskolába. Ennek elkerülése miatt is ügyelni fognak a megfelelő kapcsolattartásra a szülőkkel, hogy a gyerekek mindenképpen részt vegyenek az oktatásban.

null

null

 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!