szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több önkormányzat végeztetett koronavírust-tesztet az óvodákban, bölcsődékben, az óvatosságot azonban még mindig fontos hangsúlyozni.

Központi és helyi kiegészítő szabályok vannak a beléptetés rendjére, de például azt nem rendelték el, hogy az intézményi dolgozók csak negatív vírusteszttel állhassanak munkába - írta a Népszava az óvodák és bölcsődék újranyitásával kapcsolatban. Az oldal utánajárt, egyes intézményekben hogyan készültek fel a nyitásra.

Budavár többször, legutóbb a múlt héten végeztetett koronavírus-tesztet a bölcsődei, óvodai dolgozókon, a pénteki eredmény szerint mindenki egészséges - írják. Zalaegerszegen pedig egyszer megcsináltatták ezeket teszteket, azóta pedig a kötelező reggeli lázmérés mellett minden dolgozónak minden nap ki kell tölteni egy nyilatkozatot, hogy ő és a környezetében élők egészségesek – sorolta az intézkedéseket kérdésünkre Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője.

Az újranyitás előtt vidéken és a fővárosban is sok önkormányzat tesztelt, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) elnöke szerint különösen azokon a helyeken kell óvatosnak lenni, ahol az intézmények bezárása után az önkormányzat az idősgondozásba irányította át a dolgozók egy részét.

A szervezet korábbi szakmai ajánlása szerint jó ötlet lenne kötelezővé tenni a tesztelést. Néhány napja ugyanis Budaörsön öt tünetmentes fertőzöttet találtak a bölcsődei, óvodai dolgozók körében, erről mi is beszámoltunk.

Vidéken már az előző héttől, de mától Budapesten is nyitva lesznek az óvodák, bölcsődék. Ezek az intézmények 2020. augusztus 31-éig legfeljebb csak két hétre zárhatnak be, a Népszava információi szerint ugyanakkor a fővárosi kerületek nagy része nem akar élni ezzel a lehetőséggel. 

Visszatérés az óvodákba, bölcsődékbe a világjárvány idején

Vidéken már ezen a héten megnyitottak az óvodák és bölcsődék, jövő héttől pedig Budapesten is nyitva lesznek. Mire kell majd figyelni igazán?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!