szerző:
Eduline

Vidéken már ezen a héten megnyitottak az óvodák és bölcsődék, jövő héttől pedig Budapesten is nyitva lesznek. Mire kell majd figyelni igazán?

Nagyné Szabó Etelka, az országos elnökség tagja, a Rákosmenti Csicsergő Óvoda vezetője ma reggel az InfoRádióban elmondta, nagy örömmel veszik, hogy két hónap után kinyithatnak, és a gyerekeket is újra láthatják, de a fokozatosság, a lépcsőzetes kezdés mindenképpen indokolt ebben a helyzetben.

Az ágyneműk gyakoribb mosásába a szülőket is be fogják vonni, az idősebb óvónénik pedig egyelőre csak messziről figyelhetitek a gyerekeket. A Nemzeti Pedagógus Kar óvodai tagozata ajánlásokat fogalmazott meg az újranyitáshoz.

"Azért még a veszélyes helyzet nem múlt el teljes egészében. Vegyük például az érkezést! Mi a szülőkkel konzultáltunk már előzetesen, remélem, megteszi ezt a többi intézmény is. Leírtuk, hogyan kezdjük el az óvodai életet. Időeltolással fognak érkezni a szülők és a gyerekek" - részletezte.

Nagyné Szabó Etelka úgy gondolja, hogy az elmúlt időszakban a gyerekek megtanulták, hogy folyamatosan kezet kell mosni, figyelniük kell az egészségükre, de az óvodában is folyamatosan tanítják, hogy mennyire fontos a kézmosás, így az rutinná, szokásossá válik,és nem lesz probléma.

A délutáni alvásokkal kapcsolatban azt mondta az óvodavezető, hogy mindenképpen változtatni kell az altatás gyakorlatán.

Ha egymás mellett sok ágy van, fokozott a fertőzésveszély. Az ágyakat el kell különíteni, az ágyneműket többször kell fertőtleníteni, mosni, ha az óvodában nincs erre lehetőség, a szülőket kérjük erre.

Az első héten az idős óvónéniket, dadusokat csak óvatosan vonják be a munkába, olyan feladatokat kell nekik adni, ami nem kimondottan a gyerekekkel való közvetlen kapcsolatról szól.

Öt budaörsi bölcsődei és óvodai dolgozó koronavírus-tesztje lett pozitív

Hétfőtől, május 25-től a budaörsi bölcsődék és óvodák is visszatértek a veszélyhelyzet előtti szokásos rendhez. Újranyitás előtt azonban valamennyi óvodai és bölcsődei dolgozónál elvégezték a koronavírus-tesztet: öt teszt lett pozitív.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!