szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőtől, május 25-től a budaörsi bölcsődék és óvodák is visszatértek a veszélyhelyzet előtti szokásos rendhez. Újranyitás előtt azonban valamennyi óvodai és bölcsődei dolgozónál elvégezték a koronavírus-tesztet: öt teszt lett pozitív.

Minden óvodai és bölcsődei dolgozót, összesen 215 főt teszteltetett le Budaörs önkormányzata az intézmények május 25-i nyitása előtt - szúrta ki a hvg.hu az önkormányzat oldalán.

Az elvégzett tesztek közül öt dolgozóé lett pozitív, akik egyébként tünetmentesek. Ők két hétig karanténban lesznek, és ezt követően is csak akkor állhatnak majd munkába, ha a megismételt tesztjük negatív lesz.

A közleményben arra is kitértek, hogy újranyitás előtt az intézmények helyiségeit, felszereléseit és a játékokat is alaposan fertőtleníttették.

Az önkormányzat felhívta a szülők figyelmét, hogy előző munkanap reggel 9 óráig kell jelezniük az intézmény felé, ha másnap szeretnék óvodába vagy bölcsődébe vinni a gyermeküket. Fontos az is, hogy az intézményvezetők által bevezetett, elsősorban a gyermekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódó biztonsági intézkedéseket mindenki komolyan vegye és tartsa be.

Újraindult az élet a vidéki óvodákban - átmeneti házirend és fotók az első napról

A koronavírus-járvány miatt bezárt óvodák vidéken május 25-től, Budapesten június 2-tól fogadják ismét a gyerekeket. A kényszerszünet utáni első nap képei közül válogattunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!