szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem született központi szabályozás a júniustól szervezhető kiscsoportos iskolai foglalkozásokra, a pedagógusminősítést pedig néhány tanár számára mégis megtartják ebben a tanévben - derült ki mindez a vasárnapi operatív törzs sajtótájékoztatóján.

2020. június 2. és június 15. között egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető a diákoknak az iskolákban, első sorban felzárkózás céljából -  ez a pénteken megjelent Magyar Közlönyben áll. Most azonban Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a vasárnapi operatív törzs sajtótájékoztatóján hozzátette, a kiscsoportok létszámát nem határozták meg, nincs erre külön szabály, a helyi adottságokra, iskolára bízzák a diákok létszámáról való döntést. A felügyeletet végző intézmények száma is bővül.

A pénteki új kormányrendelet az idei - őszre halasztott - pedagógusminősítésről is alkotott új szabályozást, erről szintén Maruzsa Zoltán tett említést a vasárnapi sajtótájékoztatón. Egyes tanárok számára mégis megszervezik a minősítést még ebben a tanévben - amennyiben ezt kérelmezik.

Az Oktatási Hivatal 2020. június 10-ig tudják kérelmezni a pedagógusminősítést, azok, akik a kialakult helyzet miatt mégis idén szeretnének részt venni a minősítésen - mondta az államtitkár a tájékoztatón. Az érintetteket az OH felkeresi - hangsúlyozta. A kormányrendeletről kiderül, a szűk kör a gyakornok, a pedagógus II., és a mesterpedagógus fokozatra pályázókat jelenti.

2022-ig egyébként minden tanárnak el kell készítenie saját portfólióját:

Készülhetnek a portfóliók: infók a pedagógusminősítésről és a fizetésemelésről

Lezárult a jövő évi pedagógusminősítési vizsgálatok jelentkezése, 2022-ig minden tanárnak el kell készítenie saját portfólióját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!