szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lezárult a jövő évi pedagógusminősítési vizsgálatok jelentkezése, 2022-ig minden tanárnak el kell készítenie saját portfólióját.

A 2020-as pedagógusminősítési vizsgálatait - ahogyan arról már beszámoltunk - elhalasztották, az Oktatási Hivatal ősszel szervezi újra őket. Már a 2021. évi minősítési eljárások jelentkezési határideje pedig nemrég lejárt - írta meg a Magyar Nemzet.

A hivatalos összesítés szerint 10 935 tanár regisztrált a minősítésre. Közülük több mint kétezer fő gyakornok, a döntő többség (6824 fő) pedig a pedagógus II. szintre pályázik.

A cikk hozzáteszi, 2022-ig mindenkinek át kell esnie legalább egy minősítésen. Vagyis addig minden tanárnak el kell készítenie portfólióját. Ezalól csak azok kaptak mentességet, akiknek az előmeneteli rendszer 2013-as bevezetéskor már legfeljebb tíz évük volt hátra a nyugdíjazásig - írják.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatta a Magyar Nemzetet arról is, hogy a tanárok meg fogják kapni az idei évre megígért, tízszázalékos fizetésemelést.

Tízezres nagyságrendben maradtak diákok munka nélkül az elmúlt hónapokban

Az elmúlt hetekben nagyon sok diák veszítette el a munkáját a koronavírus miatt kialakult helyzetben. A legtöbben azért dolgoztak, hogy fizetni tudják az egyetemi tanulmányokat, az albérletet. Mit mondanak a szakemberek?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!