szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lassan egy hónapja újraindult az élet a dániai iskolákban. Az oktatás szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett zajlik, amelyről videó is készült. Itt megnézhetitek.

Ahogy mi is írtunk róla, Európában Dánia volt az első ország, ahol újra megnyitották a bölcsődéket, óvodákat és általános iskolákat a járvány miatt március 12-én bevezetett lezárások után. Az iskoláknak úgy kellett átalakítaniuk a tantermeket, hogy a padok között kétméteres távolság legyen, a szünetekre pedig csak kis csoportokban engedhetik ki a gyerekeket. Az udvarokra jelzéseket festettek fel, amelyek mutatják a gyerekeknek, mekkora távolságot kell tartaniuk egymás között. Az újrakezdésről képgalériát is készítettünk, amit itt nézhettek meg.

A BBC  egy néhány perces kisfilmben mutatja be az újraindult iskolai életet. A felvételeken látszik, hogy az eddigiekhez képes kisebb csoportokban folyik az oktatás (az osztály egyik fele az egyik teremben, a másik fele pedig egy másik teremben tanul), minden diáknak külön padja van, és az udvaron, illetve az épületben is rendszeres a kézmosás.

A videóból az is kiderül, hogy néhány szülő eleinte aggodalmaskodott, ezért az első héten nem merték iskolába engedni a gyermekeiket, de a második héttől kezdve már ezzel sem volt probléma.

A teljes felvételt itt nézhetitek meg:

Arról, hogy az iskolák újranyitása hogy áll a többi országban, itt írtunk korábban

Földre ragasztott szalagok és krétajelek - így indul újra az iskola

Milyen a hónapokig tartó távoktatás után visszatérni a suliba? Sok országban már újraindult a tantermi oktatás, bár közel sem az eddig megszokott rendben. Beszédes képeket az új helyzetről.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!