szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan alakul a tanév rendje a távoktatási rendszerben? Milyen dátumokhoz kell igazítanotok a terveiteket - mikor kezdődik a nyári szünet? Íme a válaszok.

Március közepe óta minden közoktatásban tanuló diák és dolgozó tanár távoktatásra kényszerült a vészhelyzet kihirdetése miatt. Nagyon vegyes élményekről számoltak be a részvevők, amikről korábban már többször írtunk nektek.

Egyelőre úgy néz ki, hogy az iskolák nem nyitnak ki még egy darabig, de ennek ellenére a tanév rendjén nem változtattak semmit. Ez azt jelenti, hogy június 15-tel végeznek a közoktatásban tanulók, ha még marad az online kapcsolattartás, akkor is. Így alig pár hetük maradt a diákoknak az év végi jegyeiken dolgozni, illetve a tanároknak értékelni a tanulóik egész éves személyes és a távoktatásban végzett munkáját.

Korábban már írtunk róla, hogy nem született egységes döntés az iskolák újranyitásáról. Van, ahol az idei tanév végére még visszaülhetnek a diákok az iskolapadba, míg máshol erre legalább szeptemberig várni kell.

Magyarországon biztosat még nem lehet tudni, de legutóbb Gulyás Gergely azt mondta, május végéig biztosan fennmarad a tantermen kívüli oktatás, a júniusi hónapról még nem tud dönteni a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök pedig múlt pénteken egy rádióműsorban azt mondta: nagyon bizonytalan az ügyben, és egyelőre nem tapasztal tömeges igényt az újranyitás iránt. Ha lesz ilyen, akkor el fognak gondolkodni rajta. Kíváncsiak voltunk, ti mit gondolok a helyzetről, ezért Facebooko-on indítottunk egy szavazást, amiben arra voltunk kíváncsiak, szerintetek jó ötlet lenne-e, ha Magyarországon is kinyitnának júniustól az iskolák.

"Haladéktalanul jelentsék be a tanév végéig tartó munkarendet"

A Civil Közoktatási Platform (CKP) reagált Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában elhangzottakra, amiben a miniszterelnök valószínűtlennek tartotta a személyes jelenlétet megkövetelő oktatás újraindítását. Remélik, hogy a hivatalos kormánydöntés is ennek megfelelő lesz - írják közleményükben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!