szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnap Facebooko-on indítottunk egy szavazást, amiben arra voltunk kíváncsiak, szerintetek jó ötlet lenne-e, ha Magyarországon is kinyitnának júniustól az iskolák.

Egy nap alatt közel kétezren mondtak véleményt a tegnap feltett kérdésünkre: szerintetek jó ötlet lenne az utolsó két hétre kinyitni az iskolákat, megtartani az általános iskolai ballagásokat, vagy csak személyesen lezárni az idei tanévet?

Biztosat még nem lehet tudni, de legutóbb Gulyás Gergely azt mondta, május végéig biztosan fennmarad a tantermen kívüli oktatás, a júniusi hónapról még nem tud dönteni a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök pedig múlt pénteken egy rádióműsorban azt mondta: nagyon bizonytalan az ügyben, és egyelőre nem tapasztal tömeges igényt az újranyitás iránt. Ha lesz ilyen, akkor el fognak gondolkodni rajta.

Az Eduline-on eddig kétezren szavaztak: csupán 300-an voksoltak az iskolák újranyitása mellett, és több mint 1 500-an gondolják azt, hogy nem lenne értelme az iskolák megnyitásának.

Persze van olyan olvasónk is, aki azt írta, "a ballagást minden ember megérdemli, ha már kijárta. Legszebb dolog a 8 év után. Ha nem is rendes ballagást, de egy szűkkörű ballagást igen is megérdemelnek". Olyan is van, aki szerint mindenképp jó lenne még ha két hétre kinyitnának a sulik. "A gyerekek nagyon várják. A szülők is mivel a szabadság elfogyott és jön utána a nyári szünet."

Ha még nem mondtátok el a véleményeteket, akkor itt szavazhattok ti is.

Folyamatosa gyűlnek a tapasztalatok a távoktatásról

A vélemények azonban nem mindig egyeznek. A Pedagógusok Szakszervezete szerint például az általános iskolákban az alsó tagozatosoknak volt a legnehezebb átállni a digitális oktatásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!