szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus okozta helyzet mellett javában zajlik a középiskolai felvételi is, a középiskoláknak tegnapig kellett nyilvánosságra hozniuk a jelentkezők felvételi jegyzékét.

A középiskoláknak március 16-ig kellett közzétenniük a jelentkezők felvételi jegyzékét, amely egyfajta tanulói rangsornak felel meg. A felvételi jegyzéket tanulmányi területenként kellett elkészíteni, amely tartalmazza a jelentkezők felvételi eljárásban elért összesített eredményét és az iskola által meghatározott rangsorban elfoglalt helyét az Oktatási Hivatal szabályai szerint.

A jegyzékben azonban kétféle döntés is születhetett: vagy az említett sorszámot kapja a tanuló, vagy pedig elutasítást. Az iskolák nem értesülnek arról, hogy a felvételizők hányadik helyre sorolták az adott iskolát, így ez nem befolyásolhatja a későbbi felvételi döntést sem. Vagyis a jelenlegi eredmények fényében lehet akár később módosítani a jelentkezési lapot is.

A nyilvánosságra hozott jegyzékben a jelentkező – ha nem adott meg jeligét – az oktatási azonosító számával szerepel.

Azokban az iskolákban, ahova kötelező volt a szóbeli vizsga is, nemrég vizsgáztak a tanulók - nekik a következő pontszámokat kellett elérniük.

Mit történik, ha egy középiskolába sem kerültök be?

Előfordulhat, hogy valaki egyetlen középiskolába sem nyer felvételt, megnéztük, hogy mi a teendő ilyenkor.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.