szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tegnapi döntés értelmében nem csak az egyetemek zárnak be, hanem a külföldi nyelvtanfolyamokat is elhalasztják

„Egy évvel elhalasztja a kormány a Külföldi Nyelvtanulási Programot – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter annak kapcsán, hogy a kormány rendkívüli jogrendet hirdetett és veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a koronavírus-járvány miatt.”

A fentiek alapján a Tempus Közalapítvány a pályázati rendszert a bejelentést követően felfüggesztette.

Eddigi munkájukat és megértésüket nagyon köszönjük. Amint a Tempus Közalapítvány a program kapcsán további tájékoztatást kap, azt honlapunkon közöljük

- írja közleményében az alapítvány.

A dolog azonban itt nem áll meg. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint be kell zárni a közoktatási, köznevelési intézményeket. Illetve már egy petíció is elindult a neten a bölcsődék, óvodák működésének és az általános iskolák, középiskolák és egyetemek oktatásának felfüggesztéséért. Tegnap ugyanis csak az egyetemek zártak be Magyarországon.

"Napi szinten többször figyeljük aggodalommal a nyár eleji jegyárak növekedését"

Múlt héten elindult a kéthetes külföldi nyelvtanfolyamok pályázati felülete, az egyéni pályázást tervező szülők és diákok közül viszont sokan mégsem tudtak belépni. Egy aggódó szülő mesélt az Eduline-nak a tapasztalatairól.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.