szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Petíciót indítottak a bölcsődék, óvodák működésének és az általános iskolák, középiskolák és egyetemek oktatásának felfüggesztéséért.

"Kérjük Magyarország Kormányát, hogy sürgősen tegyen határozott és drasztikus lépéseket a koronavírus terjedésének megfékezésével kapcsolatosan az oktatási intézményekben!" - írják a petícióban, amit eddig több mint 3300-an írtak alá.

Arra kérik a kormányt, függesszék fel a bölcsődék, óvodák működését, az általános iskolákban, középiskolákban és egyetemeken az oktatást. Hozzáteszik, az intézmények szükség szerint azoknak az óvodásoknak, kisiskolásoknak, akiknek a felügyeletét otthon semmiképpen sem tudják megoldani a szülők, biztosítsanak ügyeletet. Az intézmények látogatása azonban ne legyen kötelező és az oktatás egy időre álljon le, nagyobb tanulók esetében történjék online.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, bezárnak az egyetemek a koronavírus miatt és csak távoktatás lesz a hallgatóknak. Az új intézkedés a többi iskolát egyelőre nem érinti, ugyanis Gulyás Gergely szerint a fiatalok nincsenek veszélyeztetett korosztályban. Az iskolák bezárása pedig akár a teljes tanév megismétlését eredményezhetné.

Megtiltotta a kormány a rendkívüli szünetet az iskolákban

A szerda éjjel megjelent rendeletben a kormány megtiltotta, hogy az iskolák igazgatói rendkívüli szünetet rendeljenek el.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.