szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombaton tartják a központi írásbeli vizsgát a középiskolába jelentkezőknek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára.

A vizsgát 431 intézményben, 542 helyszínen lehet megírni - mondta el Maruzsa Zoltán. Középiskolába jelentkezni február 19-éig lesz mód, az írásbeli pontszám birtokában - jelezte.

Azt mondta, most is számítanak rá, hogy megjelennek arról szóló hírek: nehéz volt a vizsga. A felmérő összetettsége azonban minden évben pont ugyanolyan - hangoztatta. Hozzáfűzte: azért készítenek bonyolult írásbelit, mert annak célja kifejezetten a mezőny széthúzása. "Ha mindenki a legmagasabb pontszámot érné el, akkor nem lehetne rangsorolni a több tízezer jelentkezőt, így nem lenne értelme a megmérettetésnek" - mutatott rá az államtitkár.

Maruzsa Zoltán a felvételizők figyelmébe ajánlotta a korábbi évek nyilvános feladatbankjait. Közeleg a középiskolás felvételi napja, ami sok diák számára az első igazi vizsgahelyzetben való megmérettetés lesz. Minél többet vizsgáztok majd, annál rutinosabbak lesztek, de valahol el kell kezdeni. Ebben a cikkben mi is összeszedtünk pár gyakorlati tanácsot, aminek segítségével felkészültebben érkezhettek a vizsgahelyszínre.

Arról, hogy meddig és pontosan hogyan kell középiskolába jelentkezni, már többször írtunk. A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként idén is a jelentkező általános iskolája végzi. Azonban vannak kivételek és egyénileg is lehet középiskolába jelentkezni. Mutatjuk, hogyan.

Így készülhettek a középiskolai felvételire - hasznos tippek vizsgázóknak

Közeleg a középiskolás felvételi napja, ami sok diák számára az első igazi vizsgahelyzetben való megmérettetés lesz. Minél többet vizsgáztok majd, annál rutinosabbak lesztek, de valahol el kell kezdeni. Most összeszedtünk pár gyakorlati tanácsot, aminek segítségével felkészültebben érkezhettek a vizsgahelyszínre.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.