szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tüzet nyitott társaira egy orosz szakközépiskolás csütörtökön a kínai határ mellett fekvő Blagovescsenszk városában, egy társát megölte, másik hármat megsebesített, majd öngyilkos lett - jelentették az orosz hírügynökségek.

A tragédia a távol-keleti város 1500 tanulót számláló építőipari és épületgépészeti szakközépiskolájában történt. A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, hogy a 19 éves tanulót reggel késés miatt kiküldték az osztályteremből. Azután kezdett el lövöldözni a kabátja alól előhúzott fegyverrel, hogy rászóltak, amiért a folyosón rágyújtott.

Az épületbe behatoló rendőrök megsebesítették, majd egy előadóterembe szorították a támadót. Ott a tizenéves maga ellen fordította Izs-81-es típusú karabélyát.

Iskolai lövöldözések a közelmúltban többször is történtek Oroszországban. Tavaly októberben az Oroszország által Ukrajnától elcsatolt Krím-félszigeten, Kercs város műszaki szakiskolájában egy 18 éves tanuló húsz embert - 15 diákot és öt felnőttet - lőtt agyon, majd magával is végzett. A támadó egy házi készítésű, srapnellel megtöltött robbanószerkezetet is működésbe hozott. A lövöldözés és a detonáció következtében több mint félszázan sebesültek meg.

Friss amerikai jelentés: ez állhat az iskolai lövöldözések mögött

Az iskolában halálos kimenetelű erőszakot elkövetőknél korábban jellemzően viselkedési zavarok voltak megfigyelhetők - állapította meg az amerikai Országos Fenyegetések Felmérésének Központja (NTAC), amely csütörtökön hozta nyilvánosságra jelentését.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.