szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Van-e második kör a középiskolai felvételin, és hogyan folytathatja a tanulmányait az, aki akkor sem kerül be középiskolába? Itt vannak a részletek.

Elindult a 2020-as középiskolai felvételi, már lehet jelentkezni a központi írásbeli felvételi vizsgára, ennek a határideje december 6., a vizsgát pedig január 18-án írják a diákok. Ez nem egyenértékű az iskolákba való jelentkezéssel, amelyet február 19-ig kell megtennie a diákoknak és a szülőknek. Az írásbelire és az intézményekbe való jelentkezésről itt olvashattok.

A felvételről április 30-ig küldik meg a döntést a szülőnek és az általános iskolának. Aki nem kerül be egy középiskolába sem vagy nem szeretne beiratkozni a felvételt biztosító iskolába, a rendkívüli felvételi eljárás során, egyénileg jelentkezhet olyan intézménybe, ahol maradtak üres férőhelyek. Ezt egyeztetni kell az adott iskolával is. A rendkívüli felvételi eljárás május 11-től augusztus 31-ig tart.

Ha a rendkívüli felvételin se kerül be valaki egy intézménybe sem, a tanulmányait - a 16 éves tankötelezettségi korhatár eléréséig mindenképpen - a Köznevelési Hídprogramban kell folytatnia.

A 2020-as középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt.

Középiskolai felvételi 2020-as tudástár: itt vannak a legfontosabb dátumok, szabályok

Nemsokára beindul a középiskolai felvételi szezon is, hiszen múlt héten nyilvánosságra hozták a 2020-as középiskolai írásbeli felvételi jelentkezési lapját. Most összeszedtük a legfontosabb dátumokat és szabályokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.