szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy friss elemzés szerint az Egyesült Királyság tanárai hetente 9 millió túlórát dolgoznak - fizetés nélkül.

A friss adatok szerint az Egyesült Királyság tanárai többet túlóráznak, mint bármelyik másik szektor dolgozói. A kutatást végző Trades Union Congress (TUC) szerint ez akár évente 462 millió órát is jelenhet - írja a tes.

A szakszervezetek által készített hivatalos elemzések szerint a tanárok hetente átlagosan 12,1 órát dolgoznak fizetés nélkül. Az általános iskolákban dolgoznak a legtöbbet a tanárok (13 órát), az óvodák dolgozói 6,4 órát töltenek fizetetlen túlórával, a középiskolai tanárok pedig ennek kétszeresét, 12,8 órát dolgoznak hetente plusz javadalmazás nélkül. Ez magasabb szám, mint a jogi, az idegenforgalmi, valamint a pénzügyi, marketing szektorban dolgozók túlóráinak száma.

A szakma egészét figyelembe véve a kutatás készítői  úgy számították, hogy minden évben 735 ezer tanár túlórázik fizetés nélkül.

A helyzet már egy ideje tarthatatlan, ugyanis egy korábbi felmérés is rávilágított, a brit tanárok dolgoznak legtöbbet az egész világon. A brit oktatási minisztérium már korábban is tett ígéretet arra, hogy csökkenti a tanárok túlterheltségét, a pedagógusok mégis egyre jobban aggódnak a jelenlegi helyzet miatt.

Rosszul járnak az idősebb pedagógusok? Túl alacsony a túlóradíj a PDSZ szerint

Az idősebb pedagógusok számára hátrányos megállapodásokat akarnak kötni a tankerületi központok - írja Facebook-oldalán a PDSZ.