szerző:
Edupress

Továbbra is a Harvard a legjobb egyetem a Times Higher Education (THE) című brit felsőoktatási szakfolyóirat szerint. Az október 8-án publikált rangsorban az első 16 intézmény között az Egyesült Államok és Nagy-Britannia felsőoktatási intézményei szerepelnek ugyan, az USA dominanciája azonban már nem olyan erős, mint néhány évvel ezelőtt, Ázsia intézményei előrébb léptek a rangsorban - áll a THE oldalán.

A rangsor a legjobb 200 intézmény helyezéséről számol be. Habár az Egyesült Államok 54 felsőoktatási intézménye szerepel a rangsorban, és így az USA szerepelteti legtöbb intézményét, öt helyet veszített az első száz közül.

A hatodik alkalommal elkészített rangsorban azonban javult Japán, Hong Kong, Dél-Korea és Malajzia intézményeinek helyzete. A tavalyi eredményekhez hasonlóan a legjobbnak a Harvard bizonyult, a brit Cambridge Egyetem lett a második, a Yale pedig a harmadik. Az első 16 között további két, Nagy-Britanniában található intézmény áll megosztva az ötödik helyen: a londoni Imperial College, illetve az Oxford.

Az első 20 közé került még az Ausztrál Nemzeti Egyetem (17.) és a kanadai McGill Egyetem (18.).A brit intézmények mellett az európai egyetemek közül a legjobban a zürichi ETH szerepelt (20.), majd a földrészt képviselve őt követi a párizsi Ecole Normale Supérieure intézménye (28.). Hat intézménnyel képviselteti magát Japán az első száz között a tavalyi néggyel szemben, melyek között a Tokiói Egyetem a 22. helyen áll. Kína továbbra is két intézménnyel szerepel az első száz között, a Tsinghua Egyetem idén 56. helyről a 49.-re lépett.

edupress