szerző:
Eduline

A Debreceni Egyetem és az IT Services Hungary Kft. közös együttműködése eredményeként szeptembertől két olyan informatikai specializáció indul, mely magas színvonalú, naprakész ismereteket nyújt, és ezáltal végzés után növeli a hallgatók elhelyezkedési esélyeit.


A Debreceni Egyetem a T-Systems leányvállalata, az IT Services Hungary-val (ITSH) kötött együttműködésének keretében 2009 szeptemberétől két új specializációt indít informatika szakon.

 

A külföldön már jól bevált, de Magyarországon úttörőnek számító kezdeményezés megteremti azokat a feltételeket, melyek összehangolják a kutatást, az oktatást, a diákok szakmai felkészítését és a piacképes tudást. Az egyetem biztosítja a hatékony oktatáshoz szükséges technikai, infrastrukturális, valamint szellemi hátteret, míg az ITSH szakmai támogatást nyújt a tantervek kidolgozásához, és saját szakembergárdájára támaszkodva rendszeresen előadásokat tart az órákon. A közösen kidolgozott tanterv mellett az egyetem meghívására a vállalat részt vesz a vizsgakövetelmények kialakításában is.

 

A Debreceni Egyetem bármely hallgatója két négyszemeszteres specializáció elvégezése között választhat egyetemi tanulmányai során. A hálózatok és operációs rendszerek témakörben meghirdetett specializációk alkalmazható gyakorlati tudást biztosítanak, valamint lehetővé teszik az angol és a német informatikai szaknyelv elsajátítását.

 

A hivatalos szerződés aláírása nyomán Ilosvai Péter, az IT Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a vállalat célja az IKT – azaz az információs- és kommunikációtechnológiai - ismeretek bővítése a hallgatók körében.

 

A Debreceni Egyetem számára nagyon fontos, hogy piacképes tudással engedje ki a falai közül a hallgatókat. A tudományos és kutatómunka megismertetése mellett szeretné, ha a végzett diákok minél jobb elhelyezkedési potenciállal rendelkeznének.