szerző:
Eduline

A kínaiaktól tanulták, hogy mindent kötelezővé tesznek? – kérdezte egy diák a Miskolci Egyetemen, ahol Simicskó István tartott előadást - írja a HírTV.

©
A honvédelmi miniszter és a miskolci rektor is tagadta, hogy kötelezővé tették volna Simicskó István előadását az intézményben – erről több újság is írt az elmúlt napokban. 
Katonai bemutatóval fogadták a honvédelmi minisztert, Simicskó István előadása idejére az egyetem rektora tanítási szünetet rendelt el, a hallgatóknak pedig levelet küldtek. A belső levelezésében az egyik oktató hallgatóinak úgy fogalmazott, hogy át kell kísérnie a diákokat, és át kell adnia őket - írja az oldal.

Az előadását körüllengő hírekre Simicskó István így reagált: „Néhány hír néhány nappal ezelőtt megjelent, amelyek arról szólnak, hogy itt kötelező a jelenlét, és engem meg kell hallgatni. Szeretném eloszlatni a kételyeket, mert senkinek sem kötelező. A sorkatonai szolgálat sem kötelező.”

Az előadás után a közönség is szót kapott, nem is maradtak el a komoly megjegyzések:

„Nem nagyon értettem ezt az egészet, hogy akkor most kötelező volt a diákoknak az előadás vagy sem, a végén talán mégis igen. Ezt a kínaiaktól tanultuk egyébként? Nem tudom, ha önök kormányon maradnak, akkor mindent ilyen kötelezővé tesznek-e” – fogalmazott egy férfi.

Torma András rektor erre válaszolva azt mondta, hogy az előadáson való részvételt nem tette kötelezővé, ésmivel a feltett kérdés nem tartozott szorosan az előadás témájához - írja a 444 - a rektori hivatalba invitálta a kérdezőt, hogy ott, „egy kávé mellett”, megbeszéljék a kérdést.

„A rektori válaszra a diákok tapssal reagáltak” – írja az esetről az MTI.

Lássuk, mennyit tudtok a miskolci egyetemről: kétperces teszt

A Miskolci Egyetemre jártok, vagy oda szeretnétek jelentkezni? Akkor ezt a tesztet ki kell próbálnotok. Lássuk, mennyire vagytok tisztában az egyetem történetével. Időkorlát nincs, csak egy fontos szabály: nem ér Google-t használni, higgyétek el, a kérdések zömére automatikusan tudni fogjátok a választ, ha Miskolcon tanultok vagy tanultatok.