szerző:
Eduline

A fűtéstől a szigetelésen át ablakcserékig szinte mindent felújíthat az ország legnagyobb egyeteme.

©

Ötmilliárd forintból korszerűsítik az Eötvös Loránd Tudományegyetem 15 épületének energetikai rendszerét - jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár és Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

A kancellár elmondása szerint a beruházások nagy részét a nyári időszakban tervezik elvégezni - idézi a kormany.hu. Éves szinten 200-300 millió forintos megtakarítást érhet el az egyetem. A beruházások befejezésének várható időpontja 2017 vége.

A helyszínek között szerepel az ELTE három gyakorlóiskolája, a Radnóti, a Trefort és az Apáczai is, ez több mint 800 millió forint értéket képvisel a fejlesztésből. A felújítások az egyetem legtöbb karát és a lágymányosi campus épületeit és egyéb oktatási intézményeket is érintenek. A korszerűsítés során elvégzik az épületek hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszer korszerűsítését.

Szeretnék az ELTE kollégiumát is fejleszteni, több mint 700 millió forintos beruházást hajtanak végre a Nagytétényi úti kollégium épületén is. Ezen felül 5-6 ezer négyzetméteres épületet alakítanának ki Lágymányoson innovációs és szolgáltató feladatokra.

Palkovics lászló további források felhasználásáról is beszélt, mint a 200 milliárdos kollégiumfejlesztési programról, vagy az intézmények bedőlt PPP-fejlesztéseinek kiváltásáról: