szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokan már a félév elején arra készültek, mikor zárják be újra a kollégiumokat, míg mások bíztak benne, hogy most talán maradhatnak a szobáikban. A tegnapi bejelentés után viszont úgy néz ki, ez nem lesz döntés kérdése. Ismét minden kolisnak cuccolnia kell. De mégis hova? Ti már tudjátok, hol fejezitek be a féléveteket? Szavazzatok!

Tegnap megtudtuk, hogy mostantól a középiskolákban 8. osztály felett, illetve a felsőoktatási intézményekben is át kell állni az online oktatásra, a kollégiumokat pedig be kell zárni. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a kollégistákat már most arra kérte, hogy menjenek haza. Ők ugyanakkor, hogy a tavaszi időszakhoz hasonlóan talán most is maradhatnak méltányossági kérelemmel a kollégiumban.

Hasonló a helyzet a Szegedi Tudományegyetemen is: bár a magyar állampolgárságú diákoknak elvileg vasárnapig haza kell költözniük, kérelemmel a a doktoranduszok, az önkénteskedők vagy tanulmányaik mellett munkát végzők, illetve a szakmai gyakorlaton lévő hallgatók itt is maradhatnak a koliban.

A kolik teljes kiürítése a diákok szerint felesleges. Sokan ugyanis nem tudják otthon megteremteni azokat a technikai feltételeket, amelyek a kollégiumokban adottak. Esetleg nagyon távol laknak, "vagy nincs elég idő kipakolni, vagy egyszerűen a hazacuccolás nem megoldott egyszerre" - írta egyik olvasónk, aki a márciusi kiürítést is nehezen viselte. "Mostanra rá kellett jönnöm, hogy a családi veszekedések elkerülése érdekében jobb lett volna egy félévet halasztani és rektori méltányosságit kérni, hogy a kollégiumban maradhassak" - tette hozzá.

A bejelentés után indítottunk egy szavazást, ahol megkérdeztük, ti mit gondoltok a kiköltözésről, most pedig arra vagyunk kíváncsiak, hol fogtok lakni a félév további részében?

A helyzet folyamatosan változik, mi azonban továbbra is várjuk a véleményeiteket és észrevételeiteket Facebookon vagy az [email protected] címre.

Szűkült a mozgásterük, de maradhat a blokád az SZFE-n

Az egyetem közleményben reagált a blokádbontás hírére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!