szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Keddtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) és szerdától a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) is szünet lesz, hogy felkészüljenek a jövő hétfőn kezdődő online oktatásra.

Az NKE rektora hangsúlyozta, mivel hétfőtől online rendszerben folytatódik az órarend szerinti oktatás, az egyetemen is szervezik az átállást.

A rektor a kollégistákat arra kérte, menjenek haza. Elmondta ugyanakkor, hogy ha a szabályozás lehetőséget ad arra, hogy méltányossági okból maradjanak, azt - a tavaszi időszakhoz hasonlóan - lehetővé teszik.

Azt is kiemelte, hogy a rendőrtiszti és a hadtudományi kar hallgatóira különleges jogrend idején speciális szabályok vonatkoznak. Ezért a két kar hallgatóit arra kérte, hogy a kari vezetőktől tájékozódjanak.

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) szerdától szombatig rektori szünetet rendeltek el szintén az átállás miatt. Azt is elmonták, hogy a döntés alapján a magyar állampolgárságú hallgatóknak vasárnapig kell kiköltözniük a kollégiumokból.

A doktoranduszok, az önkéntes tevékenységet vagy tanulmányaik mellett munkát végző, illetve szakmai gyakorlaton lévő hallgatók itt is kérelmet adhatnak be a kollégiumban maradásért. E mellett a külföldi állampolgárságú hallgatóknak a kollégiumi lakhatást az SZTE továbbra is biztosítja - írják.

Mi lesz a kollégistákkal?

A költözés úgy néz ki, nem döntés kérdése, hiszen a tegnapi bejelentésben az egyetemek online oktatásra átállása mellett az is szerepelt, hogy a kollégiumok bezárnak. A tavaszi tapasztalatok alapján azonban már árnyaltabbak a vélemények a távoktatást és az egyetemi kollégiumok bezárását illetően. Ti mit gondoltok a kiköltöztetésekről? Itt szavazhattok.

Nagy kollégiumi kiürítések: egyáltalán megoldható az otthoni tanulás?

A ma benyújtott javaslatok a kollégistákat is érintik. Ti mit gondoltok a bejelentésről? Szavazzatok!

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!