szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ELTE már most úgy látja, hogy kétféle oktatásra kell készülniük az őszi félévtől. A diákok bemehetnek majd, de lesznek online órák is.

Kétféle oktatásra készülnek az ELTE Bölcsészettudományi Karán a koronavírus esetleges második hulláma miatt - tudta meg az ATV Híradó.

„Az biztos, hogy lesz hagyományos oktatás, de kötelező távolságtartással. „Ez azt jelenti, hogy meg lesznek tartva az órák, a hallgatók bejöhetnek az épületbe, az előadótermekbe, de ott másfél méter távolságban kell egymástól leülni. És rendesen használt előadótermek lesznek ezentúl a szemináriumi termek, tehát egy 190 fős előadóban nagyjából 70-en ülhetnek majd le" – mondta el Kiss Farkas Gábor, az ELTE BTK tanszékvezetője.

A tanszékvezető hozzátette, hogy a nagyobb létszámú órákat online előadások formájában tartják majd meg. A közösségi helyeken pedig, könyvtárban, irodákban kötelező marad a szájmaszk használata.

A híradó stábja megkereste az az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, akik azt mondták, hogy hagyományos tanévre készülnek, ajánlásaikat a kezdés előtti napokban küldik ki az iskoláknak.​

Online előadásokkal indul a következő félév az Óbudai Egyetemen

Legalábbis most az egyetem rektora és kancellárja erre vonatkozóan adott ki utasítást - írja a Magyar Narancs.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!