szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meddig tart a vizsgaidőszak a tavaszi félévben? Megnéztük, az említett csúszások pontosan mekkora halasztást jelenthetnek.

Ahogyan azt korábban megírtuk, várhatóan több helyen csúszni fog a vizsgaidőszak, főként a gyakorlati képzések miatt. Megnéztük néhány egyetem honlapját, milyen dátumokra frissítették - ha frissítették - a tanév rendjét.

Egyetem Vizsgaidőszak utolsó napja
Miskolci Egyetem július 31.
Eötvös Loránd Tudományegyetem július 4.
Debreceni Egyetem július 10.
Szegedi Tudományegyetem június 27.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem június 29.
Széchenyi István Egyetem június 27.
Óbudai Egyetem július 4.
Semmelweis Egyetem július 3.

A listán szereplők közül a Miskolci Egyetemnél van eddig a legkésőbbi, július 31-ei dátum a vizsgákra vonatkozóan. De ami a korábbi cikkünkben is szerepelt, a Szent István Egyetemhez hasonlóan a Semmelweis Egyetem is számol augusztusi vizsgákkal, annak ellenére, hogy a táblázatban is jól látszik, július 3-án véget érne a vizsgaidőszak.

Tanéven kívül szervezett vizsga

Úgynevezett tkszv-t, vagyis tanéven kívül szervezett vizsgát szerveznek majd a nyáron. Ez a SE esetén a IV. évfolyamon bevezetett blokkosított oktatást jelenti, a vizsgára a blokk végén kerül sor. A következő tanév kezdésétől függően, előreláthatóan 2020.augusztus 18-26-ig - fogalmazott az egyetem honlapján.

A többi egyetemnél még egyelőre nem látszik jelentős csúszás, ha mégis változnának az időpontok, frissíteni fogjuk őket.

Hiába a lehetőség, marad az online oktatás az egyetemeken is

A legtöbb egyetem marad a digitális oktatásnál erre a félévre, bár már elméletben lenne rá lehetőség, hogy bejárjanak a diákok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!