szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan alakul a félévzárás az egyetemeken? Valószínűleg több intézményben várható csúszás, főként a gyakorlati vizsgák miatt.

A Semmelweis Egyetem meghosszabbította a gyakorlat teljesítésének és a gyakorlati vizsgák zárásának lehetőségét - tudta meg a hvg.hu az egyetem sajtóosztályától. Kiderült, több intézmény is hasonlóan cselekszik.

Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája sajtófőnöke azt mondta a lapnak, Debrecenben, Pécsen, Szegeden és Budapesten is arra készülnek, hogy a nyáron - leginkább az első hetekben - bepótolják a gyakorlati képzéseket, ezért több helyen csúszni is fog a vizsgaidőszak.

A Szent István Egyetemen az elmaradt gyakorlatok pótlását például augusztus végére tervezik. A rektor szerint a hallgatók érdekét szem előtt tartva ebben a félévben több gyakorlatnál is enyhítettek a követelményeken, hogy le tudják zárni a rendkívüli félévet, ezeket fogják bepótolni a nyár végén - írják.

Az egyetemi távoktatás másik komoly hozadéka - derül ki a cikkből - az, hogy a távoktatás ne maradjon kampányjellegű, hanem az oktatás szerves részévé válhasson. Ezzel a Magyar Rektori Konferencia már komolyan foglalkozik - teszik hozzá. Az pedig, hogy pontosan mi lesz szeptembertől, majd csak a félévzárás után, később derül ki.

Közeledik a félév vége - idén is átsorolhatnak állami képzésről önköltségesre?

Hamarosan véget ér a 2020-as tavaszi félév az egyetemeken, elkezdődnek a vizsgák és mindenki megtudja, milyen eredménnyel zárja majd a távoktatást. De mi lesz az idei átsorolásokkal, erre is hatással van a vírushelyzet? Összeszedtünk mindet, amit a félév végén tudnotok kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!