szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lassan Budapestre költözik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) teljes bölcsészkara, a napokban újabb lépést tettek Piliscsabáról a főváros felé - írja a HVG hetilap.

Bérleti szerződést kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, annak Műegyetem rakparti Z épületének használatára. Ez az épület mostantól hivatalosan a PPKE Z épülete, a kar honlapján is így szerepel.

Az egyetem bölcsészkara egy része már évek óta a Mikszáth Kálmán téren, a Sophianumban működik. Az új, Z épületben várhatóan klasszikus és újlatin, illetve angol nyelvi képzések folynak majd, de akkora terület bérléséről van szó, hogy elképzelhető, más tanszékek is odaköltöznek majd - írják.

Változás: a Debreceni Egyetem része lesz a korábbi Szolnoki Főiskola

Augusztus 1-jén létrejön a Debreceni Egyetem Szolnok Campus. Erről is szó lesz az intézmény szokásos - a felvételi eredményeket taglaló - sajtótájékoztatóján csütörtökön. Az egykori Szolnoki Főiskola eddig a Neumann János Egyetem részeként működött.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.