szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Augusztus 1-jén létrejön a Debreceni Egyetem Szolnok Campus. Erről is szó lesz az intézmény szokásos – a felvételi eredményeket taglaló – sajtótájékoztatóján csütörtökön. Az egykori Szolnoki Főiskola eddig a Neumann János Egyetem részeként működött.

Felvételizők, figyelem: itt van az összes 2019-es felvételi ponthatár

„Fontos változás, hogy szeptemberben a szolnoki gazdálkodási kar hallgatói is debreceni diákként kezdik el a tanévet” – olvasható a Debreceni Egyetem sajtómeghívójában. Ahogy azt a szoljon.hu portál korábban megírta, februárban mondott igent a kecskeméti Neumann János Egyetem szenátusa arra, hogy megkezdődhetnek a szolnoki Gazdálkodási Kar integrációjával kapcsolatos tárgyalások a Debreceni Egyetemmel.

Ez a lap akkori cikke szerint azt jelenti, hogy a szolnoki campus az ingatlanokkal és az oktatókkal együtt a Debreceni Egyetem részévé válik.

A Szolnoki Főiskola gazdálkodási karként 2016-ban integrálódott az akkori Kecskeméti Főiskolába, az integráció után megkapták az alkalmazott tudományok egyeteme címet. A Neumann János Egyetemen időközben létrejött a Gazdaságtudományi Kar – ebben a Magyar Nemzeti Bank főszerepet játszik -, vagyis az intézménynek jelenleg két gazdasági profilú kara is van.

Felvételi: idén ezek a legnépszerűbb szakok a Debreceni Egyetemen

Tizenegy százalékkal többen jelentkeztek első helyen a Debreceni Egyetemre, mint tavaly.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!