szerző:
Eduline

További korszerűsítési munkálatokat végeznek el a nyári oktatási szünetben a Budapesti Corvinus Egyetem épületeiben, valamint megújulnak a gyakorlati oktatóhelyek, így évi 50 millió forinttal csökkenhetnek a működési költségek.

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a campuson a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP)  elnyert 500 millió forintos EU-támogatásból újabb 228 nyílászáró korszerűsítése és két gépház gépészeti-energetikai rekonstrukciója valósulhat meg ez év júliusában-augusztusában.
A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épülete
©

Mint írták, a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdasági campusának otthont adó, műemléki védettségű egykori Fővámpalota és a Sóház épületeiben uniós segítséggel csökkentik az energiafelhasználást. Az ablakcserék és a hőszigetelés mellett megújul az épület teljes szellőzési rendszere, és a hulladékhő visszanyerését lehetővé tevő gépészeti fejlesztés is megvalósul. A nyári oktatási szünetben induló második ütemben 110 ablakszárnyat cserélnek ki, és a másik két régi gépházat is felújítják.  

A projekt megvalósítását követően az épület energiahatékonysága jelentősen javul, a költség- és energiatakarékos működésen túl csökken a károsanyag-kibocsátás.

MTI