szerző:
Eduline

Több mint 3900-an jelölték meg a jelentkezési lapon a jogászképzést - de milyenek voltak a ponthatárok tavaly? Utánajártunk.

©

A jogászképzésen évek óta előzetes ponthatárt húznak, vagyis ezen a szakon csak annak van esélye az állami ösztöndíjas hely megszerzésére, aki legalább ezt a limitet eléri - tavaly és idén is 460-nál húzták meg az állami ösztöndíjas forma előzetes ponthatárát.

Fontos, hogy azonban, hogy az előzetes ponthatárokon módosíthatnak - tavaly több intézmény esetében ez történt. Itt nézhetitek meg néhány intézmény tavalyi ponthatárát.

Intézmény Előzetes ponthatár Hivatalos ponthatár (2017)
DE-ÁJK 460 460
ELTE-ÁJK 460 460
PPK-ÁJK 460 460
PTE-ÁJK 460 465 !
SZE-DFK  460 462 !
Várjátok velünk a ponthatárokat!

Az Eduline-on minden fontos információt megtaláltok: megmutatjuk, milyen programok közül választhatnak ma azok, akik nem otthon szeretnék várni a 2018-as felvételi ponthatárait, tudósítóink rendszeresen bejelentkeznek a budapesti Pont Ott Partiról, ahol (többek között) felvételizőket kérdeznek arról, milyen szakra felvételiztek, milyen eredményre számítanak, van-e B tervük, ha nem sikerül a felvételi. A 2018-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Utánajárunk, melyek 2018 legnépszerűbb egyetemei, főiskolái és szakjai, milyenek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon, és azt is megtippeljük, melyik képzésen húzzák majd a legmagasabb ponthatárt. És a lényeg: este nyolckor jövünk a 2018-as ponthatárokkal! Ha semmiről nem szeretnétek lemaradni, kövessétek Facebook-oldalunkat!