szerző:
Eduline

Jim Carrey, Robert Downey Jr. és Drew Barrymore sem szerzett érettségit, 15-16 éves korukban mindannyian otthagyták az iskolát.

Peter Jackson

A Gyűrűk Ura három Oscarral díjazott rendezője már gyerekkorában igazi filmmegszállott volt, több kisfilmet is készített barátaival. 16 éves korában hagyta ott az iskolát, hogy a helyi újságnál dolgozzon technikusként. Közben a szüleivel élt, hogy minél több pénz félre tudjon tenni a filmes felszerelésekre.

©

Quentin Tarantino

Tarantinót édesanyja egyedül nevelte, az édesapját nem is ismerte. A világhírű rendező nemhogy filmes iskolát nem végzett el, még érettségije sincs: 15 évesen hagyta ott a középiskolát, hogy egy színészképzőbe járjon - azonban két évnél tovább ott sem bírta.

Walt Disney

Disney az iskolai újságba rajzolt képregényeket, így kezdődött a karrierje. Annyira utálta az iskolát, hogy erről még levelet is írt az igazgatónak, és 16 éves korában félbe is hagyta tanulmányait, hogy csatlakozhasson a hadsereghez. Kora miatt visszautasították, így végül a Vöröskeresztnél kötött ki.

Johnny Depp

Depp 12 éves korában kapott egy elektronikus gitárt az anyjától, és különböző garázsbandákban kezdett el játszani. A szülei válását követően, 15 éves korában otthagyta az iskolát, mert rocksztár akart lenni. Két héttel később vissza akart térni az intézménybe, de az iskola igazgatója azt mondta, kövesse inkább az álmait. Később mégis színészként futott be.

©

Jay-Z (Shawn Carter)

Jay-Z Brooklyn egyik leghírhedtebb lakótelepén nőtt fel, még drogkereskedelembe is belekeveredett, mielőtt tízszeres Grammy-díjas sztár lett. Jelenleg 450 millió dollárra becsülik a vagyonát.

Drew Barrymore

Barrymore igazi színészcsaládból származik, nem véletlen, hogy már 11 hónapos korában képernyőn volt – egy kutyaeledel-reklámban szerepelt. 7 évesen szerepet kapott keresztapja, Steven Spielberg filmjében, az E.T.-ben, két évvel később már Golden Globe-ra jelölték a Kibékíthetetlen ellentétek című filmért. Barrymore-nak tizenévesként drogproblémái is voltak, így az érettségit kihagyta az életéből.

©

Robert Downey Jr.

Downey apja független filmes volt, ezekben Downey gyerekként gyakran szerepelt. A szülei válását követően négy évig Kaliforniában élt az apjával, de végül visszaköltözött New Yorkba, otthagyta a középiskolát, és kizárólag a színészettel kezdett foglalkozni – ekkor 16 éves volt.

Jim Carrey

Carrey már az általános iskolában karrierjét építette, 10 évesen például elküldte az életrajzát egy tévéshow stábjának. Szülei nagyon rossz anyagi körülmények között éltek, ezért Carrey 16 évesen otthagyta az iskolát. Hol tanultak a leggazdagabb magyarok? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!