szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A diákok közül többen késve kapták meg az eredményt, vannak azonban olyanok is, akiknek egyszerűen elveszítették a csomagját.

Három iskola érettségiző diákjainak a vizsgadolgozatait és eredményeit keverte el a postaszolgáltatás Hollandiában - írta meg több külföldi hírportál is. Az esetet az holland Oktatási Minisztérium is megerősítette.

Hollandiában az a rendszer, hogy minden vizsgát kétszer javítanak: egyszer a diákok saját iskolájában, egyszer pedig egy független iskolában, ahova általában postán jutnak el a dokumentumok. 150 érettségiző vizsgája azonban valahol elakadhatott, így ők nem kapták meg az eredményüket, sőt egyelőre azt sem lehet tudni, hogy csak késnek a csomagok - mint kilenc másik iskolában, ahova végül megérkeztek az eredmények -, vagy teljesen elvesztek.

Utóbbi esetében alapavetően újra kellene írni a vizsgát, viszont Arie Slob oktatási miniszter úgy döntött, a koronavírus már épp elég megpróbáltatás elé állította a diákokat az elmúlt egy évben, ezért nem szeretné újabb tortúrának kitenni őket, így azoknak sem kell ismételniük, akiknek nem kerül elő a dolgozata. Ebben az esetben a diákok tanárai döntenek a jegyekről. Azok az érettségizők pedig, akik nem elégedettek a pontszámukkal, újra próbálkozhatnak - számolt be róla egy másik lap.

A postaszolgáltatás azonban még ne adta fel, továbbra is azon dolgoznak, hogy megtalálják az elveszett érettségiket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!