szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételiben az élet nagy szabályai sokszor újraíródnak, így van ez a nyelvvizsgák többletpontjaival is. Mutatjuk, miért.

A 2021-es felvételihez bár nem kötelező a nyelvvizsga-bizonyítvány, sokat nyerhettek ezzel a dokumentummal (is). A többletpontok rendszerében ugyanis a nyelvtudás idén is pluszpontokat hozhat. Azonban minden évben előkerül a kérdés:

Ha két nyelvvizsgám van, akkor hány pontot kaphatok?

A nyelvtudásért összesen 40 pontot kaphattok Igen, akkor is, ha két középfokú nyelvvizsgátok van, ami darabonként 28 pontot érne, és akkor is ha két felsőfokú vizsgátok van, darabonként 40 pontért. Az is fontos, hogy egy nyelvből csak egy nyelvvizsgáért adható többletpont.

Nyelvi érettségi és nyelvvizsga

Mi a kapcsolat az emelt szintű nyelvi érettségi és a nyelvvizsga között? Ezt is nagyon fontos tisztázni, még a jelentkezés előtt. 2021-ben is automatikusan kaphattok középfokú nyelvvizsgát, ha emelet szinten vizsgáztok egy nyelvből az érettségin és eléritek a meghatározott százalékot. Erről bővebben itt olvashattok. Azonban a többletpontok szempontjából egy kicsit bonyolultabb a helyzet.

Ha ugyanabból az idegen nyelvből egyszerre nyelvvizsga és emelt szintű érettségi vizsgátok alapján is kaphatnátok többletpontot, akkor a pluszpontokat csak egyszer, a nektek kedvezőbb esetben kapjátok meg.

Az idei pontszámításról itt olvashattok bővebben. A 2021-es felvételiről itt olvashatjátok el a legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!