szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fontos kérdésre válaszolunk azzal kapcsolatban, hogy mikor váltható ki egy nyelvvizsga az érettségivel.

A legfontosabb, hogy a nyelvvizsgáért mindenképp emelt szintű érettségi vizsgát kell tennetek az adott nyelvből. Ha a vizsgán az írásbeli és szóbeli részen elértek legalább 60%-ot, akkor középfokú (B2) komplex típusú, államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratnak minősül az érettségitek. Ha 40-59% között teljesítitek a vizsgát, akkor alapfokú (B1) komplex típusú, államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt szereztek.

Mi szerepel ilyenkor az érettségiben?

Az érettségi bizonyítvány záradékában szerepel az, hogy az érettségi bizonyítványotok egy nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okirat. A megfelelően záradékolt érettségi bizonyítvány ugyanolyan hiteles államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványnak számít, mint bármelyik nyelvvizsga központ által kiállított kemény fedeles nyelvvizsga-bizonyítvány.

Fontos, hogy középszintű idegen nyelvi érettségi vizsga esetében semmilyen eredménnyel nem lehet nyelvvizsga-bizonyítványt szerezni, és a rendszer fordítva sem működik, az érettségi vizsgát nyelvvizsga-bizonyítvánnyal nem tudjátok kiváltani.

A kéttannyelvű iskolákban milyen eredménnyel szerezhető nyelvvizsga?

Ha az adott nyelvből sikeresen teljesítitek emelt szinten az érettségi írásbeli és szóbeli vizsgáit, és legalább 60%-ot elértek, valamint a másik két vizsgatárgyból célnyelven, sikeres, legalább középszintű, vizsgát tesztek, akkor felsőfokú (C1) komplex típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratnak minősül a vizsgátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!