szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha keresztféléves felvételire jelentkeztetek, akkor már csak január 11-ig van lehetőségetek arra, hogy adatot-, illetve dokumentumot pótoljatok, sorrendet módosítsatok, esetleg jelentkezési helyet vonjatok vissza. Ezeket viszont nem szabad az utolsó pillanatra hagyni. Mutatjuk, hogy miért.

Amennyiben többféle kérelmet is szeretnétek benyújtani - például egy szak finanszírozási párjának felvétele, majd sorrendmódosítás -, akkor azokat nem tudjátok egyszerre megtenni, így a kérelem elbírálásának, feldolgozásának idejét (ami általában 24-48 óra) is figyelembe kell venni. Ezért a módosításokat időben kell rögzítenetek - hívja fel a figyelmet a Felvi is.

Ez azt jelenti, hogy hiába tart január 11-ig az ügyintézési időszak, érdemes már ma vagy holnap elvégeznetek az utolsó simításokat, nehogy kicsússzatok az időből. A következő néhány napban egyébként nemcsak sorrendmódosításra vagy jelentkezési hely visszavonására van lehetőségetek, hanem a személyes adataitok módosítására és pótlására, illetve azoknak a dokumentumoknak a feltöltésére is, amelyek a jelentkezés benyújtásakor még nem álltak rendelkezésetekre.

Milyen dokumentumokról lehet szó?

Például nyelvvizsgáról, de akár egy korábban megszerzett szakképesítés, vagy éppen egy feledésbe merült versenyeredmény igazolása is hasznotokra válhat a pontszámításnál, ezért ezeket is érdemes feltöltenetek. Azt, hogy miért jár többletpont a keresztféléves felvételin, itt nézhetitek meg. Ugyanakkor van néhány olyan doksi is, aminek a feltöltésével nektek nem kell külön foglalkoznotok - ezekről itt írtunk.

Milyen következményei lehetnek, ha kicsúsztok az időből?

Ha a hiányzó dolgokat nem pótoljátok január 11-ig, akkor a jelentkezéseteket a rendelkezésre álló adatok és dokumentumok alapján bírálják el, vagy szélsőséges esetben az eljárást meg is szüntethetik.

A ponthatárokat az ügyintézési időszak után, várhatóan január 25-én hirdetik majd ki. Addig is a tavalyi ponthatárokat itt nézhetitek meg. A keresztféléves felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!