szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár egyelőre a téli szünetet várja mindenki, gyorsan eltelnek majd az ünnepek, és azoknak, akik jövőre érettségiznek, érdemes már most néhány fontos dátumot feljegyeznie.

Az érettségi vizsgára az e célra szolgáló jelentkezési lappal jelentkezhettek, amit az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe kell benyújtanotok. Fontos információ, hogy az Oktatási Hivatalhoz nem tudtok érettségi jelentkezést benyújtani, illetve az is, hogy az előrehozott vizsgákra majd a mostani, vagyis a május-júniusi vizsgaidőszakban lehet jelentkezni.

A jelentkezési határidő a május-júniusi vizsgaidőszak esetén február 15-e. A jelentkezési lapokat még nem tette közzé az OH, de általában január közepe, vége felé szoktak felkerülni. A felsőoktatási jelentkezési határidő megegyezik az érettségire jelentkezés időpontjával, azonban az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételi eljárásba külön-külön kell jelentkezést benyújtanotok, a két jelentkezés nem váltja ki egymást.

Kik adhatnak majd be jelentkezési lapot?

Azok, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és

  • tanulói jogviszonyban már nem állnak középfokú intézménnyel, vagy
  • olyan középiskolával állnak szakképző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi vizsgát, vagy
  • külföldön szerezték meg érettségi bizonyítványukat (és itthon nem állnak tanulói jogviszonyban középiskolával).
  • azok, akik még nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és tanulói jogviszonyuk sincs már középiskolában, vagy külföldi rendszerű középiskolában végzősök.

Oktatási naptár: ezek lesznek a legfontosabb dátumok decemberben

A decemberről mindenkinek a karácsony és a téli szünet jut eszébe először, de a várva várt pihenés előtt még lesz néhány fontos határidő és dátum ebben a hónapban. Mutatjuk őket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!