szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mennyi többletpont jár az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, azaz OKTV-n elért eredményekért a 2020-as felvételin? Itt a válasz.

A 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásban maximum 100 pont jár az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) elért eredményért. Az 1-10. helyezésért 100, a 11-20. helyezésért 50, a 21-30. helyezésért pedig 25 többletpontot kaphattok. A döntőbe jutott, de azon részt nem vevő jelentkezőt – a verseny szervezőjének igazolása alapján – a döntőben elvileg elérhető utolsó helyezést elérőnek kell tekinteni – írja a felvételi tájékoztató.

Fontos, hogy tárgyanként legfeljebb egy versenyen elért eredmény alapján kaphattok többletpontot, ha az eredményt azon tárgyak valamelyikéből értétek el, amely az adott szakon érettségi pontot adó érettségi vizsgatárgyként szerepel. De arra is felhívja a figyelmet a felvételi tájékoztató, hogy a korábbi években szerzett versenyeredmények sem évülnek el, vagyis akkor is kaphattok pluszpontot, ha nem idén vettetek részt az OKTV-n.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny elfogadható versenytantárgyai: angol nyelv, belügyi rendészeti ismeretek, biológia, fizika, földrajz, francia. kategória, horvát nyelv és irodalom, informatika, kémia, latin nyelv, magyar irodalom, magyar nyelv, matematika, német nemzetiségi nyelv és irodalom, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, román nyelv és irodalom, spanyol nyelv, szerb nyelv és irodalom, szlovák nyelv és irodalom, szlovén nemzetiségi nyelv, történelem, vizuális kultúra.

Az OKTV-n nem érettségi pontot adó tárgyból elért 1-10. helyezésért 20 többletpontot kaphattok: szabad bölcsészet alapképzési szakon a mozgóképkultúra és médiaismeret és a filozófia versenytárgyból, kommunikáció és médiatudomány alapképzési szakon a mozgóképkultúra és médiaismeret versenytárgyból, minden nem érettségi pontot adó érettségi vizsgatárgyból a pedagógusképzés és a természettudomány képzési terület valamennyi alapképzési szakján.

A többi, többletpontra jogosító versenyeredményt itt találjátok.

A 2020-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételi változások egy helyen

A koronavírus-járvány a 2020-as felvételi kapcsán is okozott változásokat - ezeket gyűjtöttük most össze nektek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!