szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több képzést is megjelölnétek, mint ahányat ingyenesen választhattok? Ebben az esetben eljárási díjat kell fizetnetek. Most megmutatjuk, hogyan tudjátok befizetni a kiegészítő díjat.

Arról már írtunk, hogy kiknek kell fizetniük az idei felvételiért és hány helyet lehet ingyenesen megjelölni és mi számít egy jelentkezési helynek. A felvételi során idén is három, összesen pedig hat képzésre lehet ingyenesen jelentkezni, a további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Hogyan kell befizetni a díjat?

A kiegészítő eljárási díjat egy összegben kell befizetni az alábbi fizetési módok valamelyikével: banki átutalással vagy onilne bankkártyával, az E-felvételiből elérhető internetes felületen.

A befizetés (vagyis a tranzakció indításának és sikeres befejezésének) határideje megegyezik a jelentkezési határidővel, amely 2020. február 15. (éjfél). A befizetendő összeget az E-felvételi rendszere automatikusan kiszámolja, ami látható a felület Fizetés menüpontjában is - írja a tájékoztató.

A befizetés jóváírása szintén az E-felvételi Fizetés menüpontjában ellenőrizhető.

Nagyon fontos, ha amennyiben a kiegészítő eljárási díjat részben vagy egyáltalán nem egyenlítitek ki, akkor a tartozás összegének megfelelő számú jelentkezési helyet kizárnak. Abban az esetben, ha dokumentummal igazolni tudjátok, hogy a kiegészítő eljárási díj befizetése határidőn belül megtörtént, a kizárt jelentkezési helyet visszaállítják.

Idén felvételiztek egyetemre vagy főiskolára? Akkor ezeket érdemes már az eljárás megkezdése előtt kideríteni. Ebben a cikkben összeszedtük, miért és mennyit kell még fizetnetek a felvételiért.

Hány képzést jelölhettek meg ingyen és kiknek kell fizetni a felvételiért? Minden infó egy helyen

Kiknek kell fizetniük az idei felvételiért? Hány helyet lehet ingyenesen megjelölni és mi számít egy jelentkezési helynek? Fontos kérdésre válaszolunk a 2020-as felvételivel kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.