szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételi jelentkezési határidő egyre közeledik, de még mindig nem tudjátok, milyen szako(ka)t jelöljetek meg az elsők között? Adunk néhány tippet, hogy megismerjétek a lehetőségeiteket.

Gazdasági szempontok

Ha hosszú távra tekintenétek, és szeretnétek olyan képzést választani, amelynek elvégzésével biztosan jól fogtok keresni, nézzétek meg a frissdiplomások pályakezdő fizetéseit. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a tanulmányi területenként külön-külön megírt fizetési statisztikákat.

Mit takar egy-egy képzés?

Korábbi cikksorozatunkban megnéztük, a tavalyi legnépszerűbb képzéseken mit és hogyan tanulnak az egyetemisták, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget, elhelyezkedést nyújtanak a frissdiplomásoknak. A szakleírásokat a Felvin található információk alapján gyűjtöttük össze, ahol hasonlóképpen ti is könnyedén megnézhettek más, további képzéseket. Itt találjátok a szakokat, képzési területenként csoportosítva.

Emelt szintű érettségi

Ugyanitt - az első aloldalt megnyitva - találjátok a Felvi szakkeresőjét, ahol különböző részleteket adhattok meg, ezzel is szűrve a választható képzésekre. Szűrhettek többek között képzéstípus, intézmény, munkarend, állami támogatás és érettségi követelmény szerint is. Itt a kötelező emelt szintű érettségi miatt különösen hasznos, ha átlátjátok, milyen képzésekre kerülhettek be a választott tantárgyatokkal. A szakok és érettségi tárgyak listáját itt is megtaláljátok.

Öt lépés a felvételihez: ezeket érdemes megfogadni, ha nem vagytok biztosak a döntésetekben

Még bő egy hónapig, február 15-ig jelentkezhettek a 2020-as felvételi eljárásban egyetemre vagy főiskolára. Ha bizonytalanok vagytok abban, milyen szakot vagy egyetemet válasszatok? Akkor most segítünk egy kicsit a döntésben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!