szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételi eljárás menetrendje szerint december 14-től lesznek elérhetők az ügyintézési funkciók a felvételiben - itt vannak a részletek.

2019. december 14-től folyamatosan nyomon követhetitek személyes adataitokat, jelentkezéseiteket, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumaitok feldolgozottsági státuszát, a közhiteles nyilvántartásból származó információkat és adatokat, valamint láthatjátok a felvételi pontjaitokat, letölthetitek a Hivatal által küldött hivatalos értesítéseket, határozatokat, végzéseket (pl. hiánypótlási felszólítás, besorolási határozat stb.) - írja a Felvi.

Mit jelent az ügyintézés?

A 2020. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során személyes adatok módosítására 2020. január 9-ig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig lehet a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat benyújtani, jelentkezési helyet vagy helyeket visszavonni, valamint egy alkalommal sorrendet módosítani.

Adatmódosítás

Erre akkor van szükség, ha a személyes adataitokban történt változás. Ugyanis erről kötelesek vagytok az Oktatási Hivatalt értesíteni.

Adatpótlás

A 2019. november 15-e után letett államilag elismert nyelvvizsgák esetében az ügyintézés során meg kell adnotok a bizonyítvány adatait (nyelvvizsga nyelve, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi száma, kiállításának dátuma).

Dokumentumpótlás

Ha most felvételiztetek, ügyelnetek kell arra, hogy az összes, a pontszámításhoz szükséges dokumentumot mielőbb benyújtsátok. A jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat az e-ügyintézés során töltitek fel az E-felvételiben. Arról, hogy milyen dokumentumokért kaphattok pluszpontot, itt olvashattok el mindent.

Sorrendmódosítás és a jelentkezési hely visszavonása

Az ügyintézés alatt egyetlen alkalommal van lehetőségetek lesz módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, vagy visszavonni egy jelentkezési helyet.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrendrtek, amely alapján a jelentkezéseit rögzítettétek. Abban az esetben viszont nem érdemes változtatni, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült pl. az alkalmassági vizsga: sikertelen alkalmassági vizsga esetén ugyanis az adott szakra nem nyerhettek felvételt, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelöltétek.

Amennyiben visszavonjátok az egyik jelentkezési helyet, annak újbóli aktiválására, visszaállítására később nincs lehetőség. Illetve a visszavont jelentkezés helyett sincs lehetőség új jelentkezési hely megjelölésére sem.

Fontos, hogy a jelentkezési sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően kizárólag egy alkalommal módosítható, legkésőbb 2020. január 9-ig. Ez azt jelenti, hogy az esetleges sorrendmódosítás után többször már nem lehet változtatni a sorrenden, illetve egy már benyújtott sorrend-módosítási kérelmet sem lehet visszavonni.

Felvételizők, figyelem! Decemberben ünnepi nyitvatartás szerint működik a Felvi ügyfélszolgálata

Ha kérdésetek vagy technikai problémátok van a felvételivel kapcsolatban, azzal a Felvi ügyfélszolgálatát érdemes felkeresnetek. Decemberben azonban az ügyfélszolgálat sem a megszokott rend szerint üzemel. Mutatjuk az ünnepi nyitvatartást.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.