szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2020-ban szeretnétek jelentkezni a felsőoktatásba, és két szakot is kinéztetek magatoknak? Mutatjuk, hogyan tanulhattok párhuzamosan képzésben.

Egy felsőoktatási felvételi időszakban csak egy képzésre - az általatok felállított sorrendben az elsőre, amelyen elértétek a ponthatárt - kerülhettek be, akkor is, ha a ponthatárotok alapján másik, általatok megjelölt szakra is felvételt nyernétek.

A következő felvételi időszakban ugyanakkor ismét beadhatjátok a jelentkezést, és ha bekerültök, elkezdhetitek a másik szakot is. A 2020. jövő februárjában, keresztfélévben induló szakokra november 15-ig lehet majd jelentkezni.

Fontos: ha párhuzamos tanultok két szakon, duplán fogynak az állami ösztöndíjas féléveitek. Részletek itt:

Párhuzamosan végeztek két ösztöndíjas képzést? Erre a szabályra érdemes ügyelni

Ha egyszerre két egyetemi képzésen is államilag finanszírozott formában tanultok, ezt a szabályt ismernetek kell. Mutatjuk, hogyan számítják ilyenkor az állami féléveket, mennyi ideig tanulhattok párhuzamosan.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.