szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi történik, ha elfelejtettétek a feladatsor második részében jelölni, hogy melyik feladatot nem választottátok? Itt vannak a szabályok.

Ezek voltak a feladatok és a megoldások az emelt szintű matekérettségin: hivatalos javítókulcs.

Így kellett megoldani a tegnapi középszintű matekérettségit: itt a hivatalos megoldókulcs.

A matekérettségi összes feladatának megoldása egy helyen

Van egy kis négyzet a második oldalon, ide kellett beírni, hogy melyiket nem választottátok. Ha ez kimaradt és - ahogy fogalmaz a vizsgaleírás - "a választás ténye egyértelműen nem derül ki a dolgozatból", automatikusan a 18. feladatot nem veszik figyelembe, akkor is, ha ti pont azt oldottátok meg.

Itt vannak a középszintű matekérettségi rövid feladatainak nem hivatalos megoldása

Itt van a matekérettségi első részének megoldása: rövid feladatok

Délelőtt 11-kor véget ért a középszintű matekérettségi - itt találjátok az első, rövid feladatokat tartalmazó rész Studium Generale által kidolgozott, nem hivatalos megoldásait.

Indul a 2019-es matekérettségi: feladatsorok és megoldások itt!

Vagyis sajnos sok pontokat veszíthettek, ha elfelejtettétek beírni a feladat számát a négyzetbe. Ha kíváncsiak vagytok, hogy melyik feladat hány pontot ér, itt megnézhetitek:

matek érettségi 2019

Hány pontot érnek a feladatok a középszintű matekérettségi második részében? A részpontszámokat is megnézhetitek.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.