szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány pontot érnek a feladatok a középszintű matekérettségi második részében? A részpontszámokat is megnézhetitek.

Ezek voltak a feladatok és a megoldások az emelt szintű matekérettségin: hivatalos javítókulcs.

Így kellett megoldani a tegnapi középszintű matekérettségit: itt a hivatalos megoldókulcs.

A matekérettségi összes feladatának megoldása egy helyen

A középszintű matematikaérettségi második feladatrészére 135 percük volt a diákoknak, 70 pont kaphatnak összesen. Most azt nézhetitek meg, hogyan jön össze ez a 70 pont az egyes részfeladatokból.

Itt vannak a középszintű matekérettségi rövid feladatainak nem hivatalos megoldása

Itt van a matekérettségi első részének megoldása: rövid feladatok

Délelőtt 11-kor véget ért a középszintű matekérettségi - itt találjátok az első, rövid feladatokat tartalmazó rész Studium Generale által kidolgozott, nem hivatalos megoldásait.

A 13-as, egyenletes feladat 10 pontos, részfeladatokra osztva: a) feladatért 4 pont, b) feladatért 6 pont járhat. A függvényes (14-es) feladat 14 pontot ér, a) b) c) d) részekért 2-2 pont, valamint 3 és 7 pont az arány.

Könnyűnek tartja a középszintű matekérettségi első részét az Eduline által megkérdezett szaktanár

A geometria témájú feladattal (15-ös) 12 pontot szerezni. Részfeladatonként 5 és 7 pontot érhetnek el az érettségizők.

A három választható feladat mindegyike 17 pontos: az elektromos autóval kapcsolatos (5, 3, 5, 4 pont részfeladatonként), a vízkészlet témájú (6, 6, 5 részfeladatonként), valamint a múzeumos feladat (2, 4, 6, 5).

Indul a 2019-es matekérettségi: feladatsorok és megoldások elsőként itt!

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.