szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskolán kívül is szívesen gyakorolnátok a közelgő matekérettségire? Az egyik legjobb lehetőség még mindig az, ha megoldjátok az előző évek feladatsorait. Ebben a cikkben összeszedtük azokat a linkeket, amikre szükségetek lesz.

Próbaérettségivel is gyakorolhattok. Ha szeretnétek kipróbálni magatokat a vizsgák előtt, akkor nincs más dolgotok, csak nyissátok meg vagy akár nyomtassátok ki a feladatokat, vegyétek elő a számológépet és a négyjegyű függvénytáblázatot, és - minden érettségi szabályt, időtartamot betartva - töltsétek ki a feladatsort. Itt találjátok az idei matek próbaérettségi középszintű és emelt szintű feladatsorait.

Fontos kérdés: kik kaphatnak felmentést az érettségi alól?

Kik mentesülhetnek bizonyos érettségi tárgyak alól, és milyen könnyítésekre számíthatnak a tanulási problémákkal küzdő diákok? Meddig kell benyújtani az iskolának a mentességre vonatkozó kérvényt? Minden információ egy helyen.

Ha az érettségi-felkészülésnél kitöltenétek az előző évek feladatsorait is, itt megtaláljátok az összes feladatlapot és a hozzájuk tartozó megoldókulcsot is közép- és emelt szinten egyaránt. Csak állítsátok be a megfelelő vizsgatárgyat a keresőben és máris elkezdhetitek a felkészülést.

Kíváncsiak vagytok, mi volt az előző évek feladatsoraiban? A tavalyi májusi matekérettségi feladatsorait itt találjátok középszinten és emelt szinten,illetve ezeken a linkeken a feladatok megoldásait is megnézhetitek. A 2017-es matekérettségi feladatait itt oldhatjátok meg középszinten, itt pedig emelt szinten, ha pedig ellenőrizni szeretnétek a feladatokat, ezeken a linkeken azt is megtehetitek. A korábbi évek összes őszi és tavaszi érettségi feladatsorát mindkét szinten pedig itt találjátok meg.

A 2019-es matekérettségire készültök?

Ha emelt szintű matekérettségire jelentkeztetek, ezt a kurzust nektek ajánljuk: az emelt szintű szóbeli tételeket nézhetitek át 26 leckén keresztül. Ha kérdésetek lenne, akkor az oktató szívesen válaszol az általános és kurzushoz kapcsolódó kérdéseitekre is. Ha szeretnétek gyakorolni az utolsó hónapban, a kurzus áráról és a részletekről bővebben itt olvashattok.

Ha a középszintű matekérettségin a négyes vagy az ötös a cél, ezt a harmincrészes videós sorozatot ajánljuk (az áráról és a részletekről itt találtok bővebb infót). Ebben a videósorozatban tíz részen keresztül (a részek kb. 25-30 percesek) gyakorolhatjátok a 2-3 pontos érettségi feladatokat, amelyeknek a megoldása elegendő lehet ahhoz, hogy meglegyen a kettes. Azoknak pedig, akik a hármast-négyest találják reális célnak, ezt az online kurzust ajánljuk.