szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiderült, hányan jelentkeztek a 2019-es felvételin egyetemre vagy főiskolára, megjelent a 2018-as gyermekjogi jelentés, újabb felsőoktatási világrangsor jelent meg - ezek voltak a hét legfontosabb oktatási hírei.

Ez a tíz legnépszerűbb alapszak a 2019-es felvételin: tarol a gazdálkodási és menedzsment

Gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, mérnökinformatikus – ez a 2019-es felvételi három legnépszerűbb alapszakja. Nyilvánosságra hozták a jelentkezési statisztikákat, idén összesen 112 034-en jelentkeztek egyetemre és főiskolára. A teljes cikket itt olvashatjátok el, a többi felvételi statisztikát pedig itt találjátok.

Ilyen volt tavaly az iskolások helyzete - megjelent a 2018-as gyermekjogi jelentés

Tavaly augusztusban megjelent az új NAT első tervezete, módosult az óvodai nevelés országos alapprogramja és egyre vonzóbbak az alternatív képzési megoldásokat. Megjelent a 2018-as gyermekjogi jelentés - így változott a diákok helyzete az elmúlt évben. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

A legfontosabb határidők áprilisban

Az általános iskolát választó szülőknek, a felsőoktatásban tanulóknak, a középiskolába vagy egyetemre, főiskolára felvételizőknek is lesz dolguk áprilisban. Íme, a legfontosabb dátumok.

Ebben az évben is bámulatos felajánlást tesznek a ballagó középiskolások

Eddig tizenhárom középiskola csatlakozott a Kézenfogva ballagunk nevű kezdeményezéshez – a végzősök azt kérik rokonaiktól és barátaiktól, hogy a ballagásukra ne vigyenek virágot, ajándékot vagy plüssállatokat, az arra szánt összeget inkább jótékony célra fordítsák, támogassák a megváltozott munkaképességű embereket támogató Kézenfogva Alapítványt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

A kezdő pedagógusbért 45 százalékkal kellene azonnal emelni a Nemzeti Pedagóguskar szerint

A garantált bérminimumhoz kellene kötni a pedagógusok illetményalapját, a pálya első tíz évében dinamikusabban kellene emelkedniük a fizetéseknek, szükség lenne valódi differenciálási és jutalmazási lehetőségre, béren kívüli juttatásokra, a pályakezdők támogatására – többek között ilyen javaslatokat tett közzé a Nemzeti Pedagóguskar. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ezért kellene emelni a tanárok fizetését

Mennyit keresett tíz évvel ezelőtt egy pályakezdő pedagógus, és mennyit keres most? Tényleg akkora fizetésből kell gazdálkodnia egy alapszakot végzett friss diplomás tanítónak, mint azoknak a – középfokú végzettséggel rendelkező – munkavállalóknak, akiknek a garantált bérminimum jár? A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Két magyar egyetem került a kétszáz legjobb közé az új felsőoktatási világrangsorban

A 101-200. helyezést érte el a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education most először elkészített, az egyetemeket társadalmi és gazdasági hatásuk alapján összemérő listáján. A Szegedi Tudományegyetem szintén a 101-200. helyen végzett. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

A világ tíz legjobbja között a magyarországi ECDL-képzés

Továbbra is a világ tíz legjobbja között szerepel a digitális írástudást igazoló magyarországi ECDL-képzés - közölte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. A teljes cikket itt olvashatjátok el.